Donează 3,5% din Impozitul Anual - Completează Formularul 230

Ce reprezintă 3,5%?

Conform sistemului fiscal, contribuabilii persoane fizice au posibilitatea de a redirecționa până la 3,5% din impozitul anual pe venit către o entitate non-profit. Acest mecanism permite cetățenilor să decidă direct destinația unei părți din impozitele lor, conform prevederilor art. 57, al. 4 din Legea 571/2003. Această sumă nu constituie o sponsorizare sau o donație, ci este o contribuție la bugetul de stat, direcționată individual de fiecare cetățean către sectorul neguvernamental.

Ce trebuie să faci?

Dacă ai obținut venituri din salarii sau pensii în anul 2023 (pensii doar peste 2000 RON), completează Formularul ANAF 230 – Cerere privind destinația sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual, pe care îl poți descărca de aici.

Dacă dorești să completezi formularul online și să-l printezi pentru semnare, poți accesa butonul de mai sus COMPLETEAZA FORMULARUL 230.

Completează formularul 230 cu datele obligatorii, utilizând majuscule, citind cu atenție și semnând olograf. Furnizează informații precum nume, inițiala tatălui, prenume, cod numeric personal și adresă de domiciliu.

Trimite documentul:

- Prin poștă, cu scrisoare recomandată, către unitatea ANAF la care aparții cu domiciliul. Găsești lista administrațiilor aici.

- Prin mail la contact@abcgorj.ro, iar noi ne vom ocupa de depunerea lui.

- Online, prin intermediul serviciului ANAF „Spațiul privat virtual”.

Termenul limită pentru depunere este 25 mai 2024.

Dacă ai venituri din alte surse (cedarea folosinței bunurilor, activități independente – profesii liberale, drepturi de proprietate intelectuală, activități comerciale etc.), descarcă și completează Formularul 200 – Declarație specială privind veniturile realizate în anul 2023, la toate capitolele aferente tipului de venit obținut, inclusiv capitolul III, privind destinația sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venitul anual datorat.

Invită-ți și prietenii să doneze! https://formular230.ro/asociatia-bolnavilor-de-cancer-gorj

Echipa Asociației Bolnavilor de Cancer Gorj stă la dispoziție cu informații, formulare tipărite și orice alte detalii necesare.

Donează direct în contul ABC Gorj

În mijlocul luptei împotriva cancerului, unde fiecare zi aduce noi provocări și fiecare clipă este o bătălie, suntem chemați să fim lumina care însoțește calea celor care suferă. Asociația Bolnavilor de Cancer Gorj (ABC Gorj) este o forță vitală în sprijinirea bolnavilor și a familiilor lor, oferindu-le nu doar acces mai facil la tratament, ci și speranța și sprijin concret în momentele dificile.

Bolnavii de cancer au nevoie de ajutorul tău!
Fiecare gest, oricât de mic, poate aduce o schimbare semnificativă în viețile celor care se confruntă cu această luptă grea. Te îndemnăm să devii parte din misiunea noastră de a aduce lumina în ochii plânși ai mamelor și speranța în sufletele părinților care se întreabă cine va avea grijă de copiii lor în viitor.

Cum poți contribui?
Este simplu și fiecare donație contează. Donează în contul Asociației Bolnavilor de Cancer Gorj la Banca Transilvania, folosind următoarele detalii:

Cont IBAN: RO29BTRLRONCRT0630749201

Orice ajutor este binevenit!
Indiferent de cuantumul donației tale, fiecare contribuție aduce un strop de alinare și susținere în viețile celor afectați de cancer.

Fiecare gest de generozitate este o promisiune pentru un maine mai bun. Impreuna, putem face diferenta!

ÎNDEMN LA VOLUNTARIAT

Te invităm cu căldură să împărtășești din timpul și inima ta prin implicarea în activitățile noastre de voluntariat la Asociația Bolnavilor de Cancer Gorj (ABC Gorj). Implicarea ta poate face o diferență reală în viețile celor afectați de această luptă grea împotriva cancerului.

Voluntariatul este o expresie autentică a compasiunii și empatiei, un mod prin care putem să ne extindem brațele în jurul celor care au nevoie de sprijinul nostru. Fie că alegi să fii o prezență caldă și plină de încurajări în cadrul evenimentelor noastre, să contribui la colecte de fonduri sau să te implici în proiecte de conștientizare, fiecare gest contează.

Prin implicarea ta activă în activitățile ABC Gorj, poți aduce un zâmbet pe chipurile celor care se confruntă cu momente dificile și să le oferi susținere morală și emoțională. Fiecare oră petrecută alături de noi poate aduce un strop de lumină în viața celor care se luptă cu umbrele bolii.

Faptul ca iți oferi timpul și resursele pentru a fi voluntar la ABC Gorj nu este doar un act de generozitate, ci și o investiție în comunitatea noastră. Cu ajutorul tău, putem extinde rețeaua noastră de sprijin și putem oferi un suport mai amplu celor care au nevoie.

Daca simți că ești chemat să aduci o schimbare pozitivă în viețile celor afectați de cancer în Gorj, te rugăm să ne contactezi.

Fie că ești student, profesionist sau pensionar, poți aduce o contribuție valoroasă.

Trimite-ne un e-mail la contact@abcgorj.ro sau sună-ne la 0722 859 514 pentru a afla cum poți deveni voluntar la ABC Gorj!

Împreună, putem face ca fiecare moment să conteze și să construim o comunitate mai puternică, plină de compasiune și solidaritate în fața provocărilor aduse de cancer. Te așteptăm cu brațele deschise să faci parte din echipa noastră dedicată schimbării pozitive!

FII PARTE DIN SCHIMBARE!


 

COMPLETEAZA FORMULARUL 230